fredag 19. juni 2009

Jimmy Floyd Hasselbenk holdt nullen igjen...

Vi kom til Snarøya kunstgress med Fjeldstadduoen som fort ble til én, Stian Dewhal og en god porsjon selvtillit etter en rekke virkelig gode kamper - og selvfølgelig med våre gode supportere - representert med Michael, Fredrick Moen og Morten Guderud som støtter opp i tykt og tynt.

Full kontroll
Også i denne kampen hadde vi full kontroll. Jeg kunne egentlig tatt copy, paste fra refereatet fra forrige match, for Titans holder ballen i laget helt til muligheten byr seg - og det gjorde den ganske fort i dagens match. Benjamin (som nå helt klart topper assist-lista) la en pasning fra en annen verden til Stu som kom på tidenes Leo-løp. Undertegnede var faktisk på do og tømte ryggen for første gang på 6 dager i klubbstua, så detaljer rundt dette målet finnes ikke. Uansett, Stu 1-0. I løpet av de neste 10 minuttene fikk Titans veldig mange innleggsmuligheter, særlig fra høyrekanten der Petters og Christer hadde fine kombinasjoner. Sjansene uteble ettersom Titans ikke var flinke nok til å fylle på med nok folk foran mål. Dette var det ikke mange som brydde seg om da Stu og Daniel satt inn både 2-0 og 3-0 etter noen veldig gode angrep produsert fra høyre med Maestro Knut, Stu, Benja, Berg og Petters i hovedrollene. Vi hadde full kontroll, med Knut som ballfordeler, Stu med godt arbeid og for dagen gode vinger i Christer og Kaveh som lagde mye rom for henholdsvis Petters fra backen og Daniel på topp. Kavehs godt usynlige arbeid for Daniel fortjener sin omtale her.

På grunn av en økende trang for kortspill, først og fremst vri åtter på sidelinja, ble ikke andre omgang fulgt med argus øyne, men det ble notert (og kommentert) at Snarøya kom unødvendig mye spillemessig inn i kampen igjen - de var uansett aldri i nærheten av å true ledelsen. Daniel stoppet ikke på to mål og smalt likesågodt en rett i krysset alene med keeper fra sekstemeteren! Også en måte å gjøre det på... Gutta ble litt slitne etter hvert og de deilige byttene kom i tur og orden utover i andre omgangen.

Fortjener et trøstemål, dommer!?
I pausen gjorde vi også et keeperbytte - Stian ut på banen og Don Hassel inn i mål, som ønsket, forstå det de som kan, å "se en omgang fra benken". Nok om det. Stian fikk seg tidenes ankelsmell fra tidenes mest hissige nummer tre og ble i tillegg avblåst for en tidenes mest håpløse handsavblåsning. TIDENES! Dommeren uttalte under matchen, i følge Titanskilder, at "de fortjener et trøstemål" og delte ut en straffe i sluttminuttene. Da kom de mentale keeperferdigheten til Hassel frem. Først diskuterte han litt med dommeren, så diskuterte han litt med straffeskytteren - og det gikk som alle vet - med straffemiss! Dermed sørget Hassel for at Titans glimrende "clean sheet"-rekke fortsatt holder.

Jeg minner igjen om at Titans, uten fadesekampen mot VA, bare har sluppet inn to (!) mål hittil denne sesongen.

Viktig informasjon
Så til noe litt mindre "hyggelig". Noen Titansspillere har gitt uttrykk for at vi spiller ganske "unfair". Ikke at vi er stygge i spillet på noen måte, men at vi krangler med motspillere, benken til motstanderen og med dommeren under og etter kamper. Vi er med andre ord dårlige tapere. Graden av dette kan naturligvis diskuteres, men Don Luca har snakket med noen spillere om dette, og vi har blitt enige om å forbedre dette i de to siste kampene før sommeren. La oss spille slik vi kan, konsentrere oss om eget spill og la dommeren og motspillerne kjefte på hverandre. Vi har snakket om dette før, men det er viktig at vi tar tak i dette nå. La oss være gode vinnere og la motstanderen tenke at de ble spilt ut av et godt lag, fremfor et lag med arrogante drittsekker. Budskapet er ikke at vi skal være snillest i klassen, men vi skal hvis respekt for motstanderen og spille fair hele veien. Vi må også begynne med at alle spillerne takker dommeren for kampen, i tillegg til at de som avslutter kampen på benken kommer ut og takker motstanderen for kampen og ønsker de lykke til videre.

Alt i alt har vi spilt veldig bra hittil i år - la oss opprettholde dette ved å vinne våre to siste kamper før ferien mot MS og Høybråten/Stovner!