torsdag 28. april 2011

Uavgjort i seriepremieren.

Rammen var perfekt før første seriekamp på Ekeberg kunstgress. Sola skinte, humøret var på topp og tre betalende tilskuere hadde tatt turen for å se matchen mot Rufus.

Umiddelbart får vi kampen inn i vårt spor. Kula går fort og på få touch mellom gutta, og de gangene vi feiler har likevel tanken bak forsøkene vært riktige. Stu får testa skuddfoten etter ti minutter, og sender oss i en fortjent ledelse.

Men intensiteten faller dessverre. Vi blir altfor hissige på å komme oss i angrep, og det blir dermed så og si umulig å trenge gjennom et Rufus som la seg ekstremt dypt med sju mann og satset på lange baller til sterke oppspillspunkter på topp. Likevel har vi temmelig god kontroll, og går til pause med ledelse.

Etter hvilen legger vi oss dypere for å minske bakrom til de nevnte langballene, og slipper Rufus mer inn i matchen. De kommer seg til et par feite sjanser, men det skortet på presisjonen i avslutningene. Remy er centimetre unna å sende oss opp i 2-0 etter en kontring, men kula går såvidt utenfor.

Ledelsen blir likevel doblet halvveis i omgangen. Stoffy og Petters kombinerer på høyresida, og sistnevte slår et millimeterpresist innlegg. I boksen kommer luftens baron Reymert settende med pannebrasken, og stillinga er 2-0.

Så skjer det fatale. Rufus reduserer først på en dødball, før de utlikner på et selvmål av det som må betegnes som den tilfeldige sorten. De får også straffe, men heldigvis for oss går den på innsiden av stanga og ut.

De siste ti minuttene reiser vi oss derimot, og det er vi som har høyest tempo og er nærmest scoring. Den mentale styrken vi viser etter å ha gitt glipp på ledelsen er noe å ta med seg videre inn i sesongen. Dessverre for oss sklir ballen av foten til Aleks når han skal sette foten fram på et innlegg mot slutten.

Dermed åpnet vi sesongen med ett poeng, noe som må sies å være greit utifra spill og sjanser. Banens beste spiller og vinner av en halvliter solobrus ble Stoffy, som jobbet skjorta av seg på midten og stort sett gjorde riktige valg med ball.

Dagens sitat: "Jeg skulle få pøssy om vi vant, og trøstepøssy om vi tapte. Nå blir det ingenting ass." (en noe betuttet Remy Myers)