torsdag 12. mai 2011

KFUM - Hasleb 1-0

Før kampen var det god stemning med cupkamp, og selv ble jeg plukket ut til å signere dommerkortet som trener to minutter før start. Bønnen manglet, men fra første minutt tok vi tak i kampen og styrte spillet.

Vi var tilbake i den gode gamle 4-4-2, og det ga resultater: Gutta fant hverandre med fine kombinasjoner, og kreativitet på topp. Særlig kreativiteten manglet vi i forrige kamp. Midtbanen vår var flinke til å være tett oppi motstanderen, og bortebenken påpekte nettopp det flere ganger. Å være tett oppi hele tiden krever mer løping fra den enkelte, særlig på midten, og gutta var raske og villige til å legge ned mange meter! Til neste kamp gjelder det samme: "Drikk vann! Spis fisk! Vær klar!"

Vi skapte 3-4 store målsjanser i førsteomgang, og scoringen kommer fra en lekende Benjamin som runder keeper, finter skudd (bort med midtstoppern), og putter kula lekende lett i mål. Klassescoring! Reymert hadde et par Flo-avslutninger, og trenger litt mer avslutningstrening før neste seriekamp. Og nei: Det var ikke corner...

I pausen gjorde vi tre innbytter: Inn med Christer og Alex på hver sin kant, og Nicco inn som back. Vi starter andre omgang med litt høye skuldre, uten at vi slipper motstanderen inn i kampen av den grunn. Akkurat i denne perioden tror jeg vi merket at Knugge trengte noen minutter pause, for han bidro ellers i kampen med å roe ned pasningsspillet, og tørre å holde på kula. Veldig bra!

Forsvaret fikk ikke all verdens å bryne seg på igår, mye takket være en hardtarbeidende midtbane. Et par stikkord som vi gjorde riktig: Håkon fokuserer mer på eget spill, og ønsker ikke å dirigere hver eneste Titans-spiller hele kampen igjennom. De to første seriekampene har du vært litt for mye konge-på-haugen, og det har gått utover ditt eget fokus på egne arbeidsoppgaver. Igår gjør du en langt bedre kamp ved at du fokuserer mer på egne oppgaver, og mot slutten i andreomgang har du et par lekre inngrep hvor du stopper oppspillene med gode tekniske ferdigheter. Din styrke ligger i oppspillsfasen hvor du løfter blikket, og dersom du ikke har gode pasningsalternativer tørr du å ta med deg kula og avansere oppover. Meget bra! (Pass på at enten Knugge/Stoffy/Stu holder igjen så vi ikke blottlegger oss bak). Hansi gjør en veldig god kamp, er tøff i duellene og legger heller motstanderen i bakken enn å la han passere. Nettopp det er viktig! (Sålenge vi er dyktige nok til å unngå for mange gule kort i lengden). Vi kan bli bedre på avklareringer. Vi er for lite konsise, og det blir for mange slurvete avklareringer som faller ned i farlige områder. Her gjelder det å snakke sammen, skrike ut: "Haaansi!!!" og dælje ballen langt ut! Hvis vi nøler, ser på hverandre og lurer, så blir det for puslete.

Etter pause prøvde vi to ting igår: Innoverskrudde cornere (som fungerte bra!), og innoverskrudde frispark fra halvdistanse, slik at den akkurat smyger seg inn på bakre stolpe dersom ingen er nær ballen. Jeg mener begge delene fungerte bra, og vi skaper mer farlige situasjoner foran mål. Andreomgang er også bra, selv om førsteomgang er haket vassere. Mot slutten var det absolutt nerve i kampen, for med kun 1-0 ledelse kunne vi ha mistet de tre viktige poengene helt ut av det blå. Fremover trenger vi å være litt kaldere i huet. Jeg har allerede nevnt Reymerts misbrukte sjanser, og Daniel følger også med på den lista. Men: Daniel gjør en veldig viktig jobb ved at han konstant presser opp mot motstanderen forsvarsfirer. Som midtstopper vet jeg at det er jævlig slitsomt å spille mot sånne spillere, for de er hele tiden på løp og prøver å være spillbare. At du ikke får en scoring igår er ufortjent. Det at du driter i å ta løpene hjemover syns jeg er helt greit, sålenge du legger alle dine krefter i å skape kaos bak i firern. Du og Benjamin har funnet et godt samarbeid på den måten, ved at Benja møter mer i rommet mellom forsvar og midtbane, og tar mer del i oppbyggingen av angrepet, mens du strekker ut motstanderlaget ved hele tiden å lure i bakrommet. Bra!

Til neste seriekamp skal vi ta med oss den hardtarbeidende innsatsen, og viljen til å tilbakelegge mange kilometer! Her lå mye av hemmeligheten bak gårsdagens suksess! Det var deilig å vinne igjen, og jeg tror faktisk vi utspilte et av seriens bedre lag. Det var bare det at igår så de ganske puslete ut. Til neste gang gjelder også: "Drikk vann! Spis fisk! Vær klar" ...og du skal få bønnen Knugge!