torsdag 2. juni 2011

Titans klatrer videre på tabellen.

Rammen rundt kampen var perfekt til det som var den viktigste kampen så langt i sesongen. Et KFUM-Titans som så langt i sesongen har vært ujevne i prestasjonene tok i mot den suverene serielederen fra Nordstrand, som så langt ikke hadde tapt i år. Alle var klar over viktigheten av matchen. Med tap ville Nordstrand rykke fra i tet, og øke luken til 9 poeng. Med seier ville vi kunne sette press på Nordstrand. Når det i tillegg er mange kjente fjes på motstanderlaget, er det ingen tvil om at her var det mye som sto på spill.

Kampen åpnet ikke akkurat som vi hadde håpet. Nordstrand sto høyt med laget, og vi hadde problemer med å få satt spillet. Vi ble nødt til å slå mye langt, noe som gjorde at vi ble mye løpende i mellom. Etter ca. 20 minutter spill og et lite overtak til Nordstrand glipper det bakover hos oss. Vi mister ballen i angrep og får en kontring i mot. Det slåes langt opp på venstrekanten til Nordstrand som får ballen helt ute på sidelinja. Petters er på mann, men er uheldig og bommer litt med taklingen. Dette gjør at Nordstrandspilleren får kommet seg inn mot 16 og slått inn et høyt innlegg på bakre stolpe. Det ser ut til at Tyge har kontroll på den, men feilvurderer nok kurven på ballen litt. Spissen får stå helt alene og dunke inn 1-0 fra 5 meter.

Så tok det vel ikke mer enn 2 minutter før Benja drar seg fri på venstrekanten. Han runder spilleren sin og slår hardt, lavt inn foran mål. Der kommer Reymert inn i 100 og bredsider ballen opp i nettaket forbi en sjanseløs Nordstrand-keeper. Det var "kicket" vi trengte. Fra denne scoringen skulle det kun dreie seg om Titans resten av kvelden. Selvtilliten kom tilbake og vi turte å holde ballen i laget mye mer enn i åpningen. Knugge og Stoffy kommer mer inn i kampen, og tar kontroll på midtbanen. Vi begynner å spille ball og flytter laget litt høyere. Vi fører kampen, men dette gjør også at Nordstrand får noen farligheter på kontringer. De skaper noen store sjanser, men avslutningene er for dårlige og Loraas er fint med på det som kommer.

35 minutter ut i kampen spiller vi oss ut bakfra, og får etter hvert dyttet ballen ut til Petters på kanten. Han får et hav av tid, og slår et høyt innlegg i feltet. Ikke overreaskende er det nok en gang Reymert som er på rett plass og ordner 2-1 til Titans. En nydelig heading i hjørnet for keeper, og vi har snudd matchen.

Vi går til pause med 2-1, og en god følelse i kroppen. Vi gjør et par bytter i pausen. Ut med Benjamin og Tyge, inn med Aleks og Joachim (som endelig er tilbake fra skade og spiller sine første minutter for året).

Og for ett bytte det skulle være. ikke engang 30 sekunder er spilt av omgangen når Håkon spiller fri Aleks i bakrommet. Han tar med seg ballen smeller inn sin første scoring for sesongen, og det på sin første involvering i kampen. Vakkert angrep fra Titans.

Kampen utover blir preget av at Nordstrand begynner å bli slitne. Vi er flinke til å holde ballen i laget, og det er lite Nordstrand klarer å skape. Rett og slett total dominans fra vår side i 2. omgang. Vi skaper mye framover og kunne nok scoret både to og tre til. Når det i tillegg oser trygghet av forsvaret, med Joachim som hærfører, er det liten tvil om hvor poengene skulle havne til slutt. Det lille Nordstrand klarer å skape i 2. omgang kommer de siste minuttene. Den største på overtid når de kommer seg fri innenfor 16 og får skutt. Returen havner rett i et par Nordstrand-bein som utrolig nok presterer å sette ballen over fra 5 meter. Det er det siste som skjer og Titans kan feire 3 poeng etter en velspilt match.

Spiller for spiller:
Loraas: God kamp - Kan gjøre lite med scoringen. Har god kontroll i feltet, og er godt plassert ved flere anledninger. Gode utspill som flere ganger skapte farligheter framover. Gir et par farlige returer på slutten.
Nikko: God kamp - Spiller hele matchen i dag og gjør sakene sine bra. Vinner flere viktige dueller og sørger for at Nordstrand skaper lite på vår venstre side. Sliter litt mer i slutten av 2. omgang når han blir tatt på farta et par ganger etter å ha blitt flyttet på høyre siden.
Petters: God kamp - Hadde noen kjappe motspillere på sin side, men taklet dette veldig bra. Er i midlertidig litt uheldig i taklingen på scoring. Retter det opp med et fantastisk innlegg ved 2-1 scoringen.
Hansi: God kamp - Igjen en god kamp fra Hansi. Tråkker til i alle dueller. Får gult midt i førsteomgang etter en alt for sen takling, men fortsetter med det tøffe spillet ut matchen. Kan godt jobbe litt med posisjoneringen når vi har ballen.
Tyge: Grei kamp - Gjør mye bra, men svikter litt i noen avgjørende situasjoner, bl.a. scoringen i mot. Var bedre i 2. omgang når han kom inn på backen bidro offensivt.
Knugge: Meget god kamp - Sleit litt i innledningen når Nordstrand hadde mye ball. Var derimot stor på slutten av 1., og hele 2. omgang. Jobber bra, er trygg med ballen, og sto bak mye av vårt oppbyggende spill. Gjør en kjempematch!
Stoffy: Grei kamp - Jobber bra og dekker store rom på midten. Gjør en god kamp defensivt, men er litt usynlig i det som skjer fremover på banen. Får også nok et gult kort og må stå over neste match.
Reymert: Meget god kamp - Reymerts beste kamp i år. Ikke bare scorer han 2 mål flotte mål, men bidrar også mye defensivt. Vinner ballen ved flere viktige anledninger, og er flink til å sette fart framover. Dagens BB!
Stu: Grei kamp - Jobber bra, og bidrar til at Nordstrand skaper lite på vår venstre side. Får mye rom i 2. omgang som vi av og til kunne fått mer ut av.
Håkon: God kamp - Bruker fysikken sin bra. Flink til å holde på ballen så vi får flyttet opp folk. Vinner også mye på hodet. Har også assist på scoringen til Aleks.
Benjamin: God kamp - Sliter med skade, men så ikke sånn ut på banen. Er bevegelig og skaper kaos i forsvaret til Nordstrand. Kjempeprestasjon på assisten til Reymert. Kan i noen tilfeller slippe ballen litt tidligere...
Aleks: God kamp - Scorer endelig! 2 touch på ballen var alt han trengte. Kommer inn i pausen og bruker farta si bra. Truer ofte bakrom og sørger på den måten for at Nordstrand ikke tør å stå høyt med laget sitt. Gjør også en stor jobb defensivt når det trengs.
Joachim: God kamp - Godt å ha deg tilbake! Praten går, styrer forsvarslinja med jernhånd. Vinner alt i lufta, men blir i et par tilfeller litt feilposisjonert. Alt i alt et bra comeback.
Hansern: Elendig kamp - Ryktene går på at han forsov seg...
Gunders: Meget god kamp - Har endelig begynt å prestere. Tar sin andre seier på rad. Preger kampen med gode bytter og justeringer underveis. Morro!

Nå venter det som skal være et litt lettere program. Vi har møtt alle lagene over oss på tabellen. De siste 3 kampene før sommeren møter vi Hauketo, Toten-Kam og Rufus. Matcher som vi normalt skal vinne. Blir spennende å se...

Neste oppmøte er trening mandag kl. 2030. Vi sees!